Basis:
75 g volkoren meel – 75 g havermout – 75 ml zonnebloemolie – 2 eieren – 125 g ongesuikerde yoghurt – 2 tl bakpoeder
Zoet: sinaasappel, wortel en gember
Basis + ½ sinaasappel – 75 g wortel – 4 el rietsuiker – 1 cm verse gember – 2 tl kaneel
Hoe?
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Was en schil de wortel en rasp fijn
- Schil de gember en rasp fijn
- Rasp de schil van de sinaasappel fijn
- Roer alle droge ingrediënten onder elkaar: havermout, meel, bakpoeder, rietsuiker, geraspte wortel, geraspte gember, sinaasappelrasp en kaneel
- Breek de eieren en roer de yoghurt, de zonnebloemolie en het sinaasappelsap erdoor
- Voeg het eiermengsel geleidelijk toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag
- Zet de muffinvormpjes in het bakblik
- Verdeel het beslag erover
- Bak in ca. 25 minuten goudbruin in de oven
Hartig: broccoli, wortel en kaas
Basis + 125 g broccoli – 75 g wortel – 75 g magere geraspte kaas – 50 g pittenmix – 1 el oregano – zout en peper
Hoe?
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de broccoli fijn
- Was en schil de wortel en snijd fijn
- Stoof de broccoli en wortel gaar in weinig olijfolie
- Breng op smaak met peper en zout
- Roer alle droge ingrediënten onder elkaar: meel,
havermout, bakpoeder, geraspte kaas, pitten, oregano - Breek de eieren en roer de yoghurt en zonnebloemolie
erdoor - Voeg het eiermengsel geleidelijk toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag
- Spatel als laatste de broccoli en wortel erdoor
- Breng verder op smaak met peper
- Vet een muffinvorm in met wat druppels olie en verdeel het beslag erover
- Bak in ca. 25 minuten goudbruin in de oven