Diabeteseducatie

Steeds meer mensen krijgen te maken met diabetes, of suikerziekte. Het is een ernstige aandoening met kans op complicaties. Maar ook een ziekte waar je als patiënt zelf het heft in handen kan nemen! De juiste voeding kan namelijk enorme effecten hebben op de stofwisseling. Door je manier van eten en bewegen aan te passen, kun je meer controle hebben over je gezondheid dan je mogelijk denkt. En hiervoor hoef je niet minder, maar anders te eten.

Je kunt bij mij terecht voor voedingsadvies bij:

  • Diabetes Mellitus type 1
  • Diabetes Mellitus type 2
  • Pre-diabetes
  • Zwangerschapsdiabetes

Arm aan koolhydraten, rijk aan de juiste koolhydraten

Als je diabetes hebt, heeft je lichaam meer moeite met het verwerken van koolhydraten (ketens kleine suikermoleculen) dan dat van een gezonde persoon (suiker-ziekte). Grote hoeveelheden koolhydraten kunnen dan ook heel wat van je lichaam vragen. Nieuwe studies tonen aan dat een koolhydraatarme voeding goede resultaten geeft bij deze aandoening, zowel op gebied van het gewicht als op de suikerwaarden in het bloed. In deze eetgewoonte worden de hoeveelheden eiwitten en gezonde vetten opgedreven. De koolhydraten worden beperkt tot een voor jou haalbare hoeveelheid en zijn van goede kwaliteit. Met deze voeding kun je voluit blijven genieten van heerlijke gerechten.

Begeleiding

Je levensstijl aanpassen aan een nieuwe situatie is niet makkelijk. Wij mensen zijn dan ook gewoontedieren. De weg kan lang lijken als je hier alleen aan moet beginnen. Ik kan je de handvaten aanreiken om met een nieuw leef- en voedingspatroon aan de slag te gaan. Samen kijken we naar wat haalbaar is. Wat is jouw doel: meer energie, minder kans op complicaties, gezonder eten, minder medicijnen…? Samen zoeken we een manier om dit doel te bereiken.