Winkeloefening

Weten wat je eet, begint met weten wat je koopt. Maar dat valt niet altijd mee, want de voedingswereld is voortdurend in beweging. Er komen continu producten bij en er verdwijnen er bijna evenveel. Aanpassingen in de wetgeving en uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek zorgen bovendien voor veel veranderingen in de samenstelling en etikettering van voedingsmiddelen.

Daarnaast is naar de winkel gaan voor veel mensen een routine geworden. Je grijpt al snel naar je vertrouwde producten en nieuwe keuzes zijn veelal gebaseerd op reclame en aantrekkelijke verpakkingen. ‘Light’, ‘vezelrijk’, ‘suikervrij’, ‘rijk aan omega-3-vetzuren’… Voedingsproducenten kunnen je met hun slogans en afbeeldingen al snel in de val lokken, maar de winkeloefening wil daar eens stokje voor steken!

De winkeloefening is een interactieve workshop over gezonde voeding. De nodige kennis en vaardigheden worden aangeleerd om zelf bewuste en kritische keuzes te maken bij de aankoop van voeding. Dit gebeurt door middel van het leren lezen van etiketten, het vergelijken van producten, het interpreteren van reclame en aantrekkelijke slogans op verpakkingen… En waar kun je dit beter leren dan in de supermarkt zelf?

Lijkt deze winkelsessie iets voor jou? Neem dan contact op en we spreken af voor een supermarkt naar jouw keuze.